Toer de Dellen voor de 2e keer op de tandem.

De Toer de Dellen werd gisteren voor de 3e keer gehouden, het doel van de toer is geld binnen halen voor Kika.

Tussen de 1300 deelnemers was ik er ook een van, en dan samen met een aantal jongens van het eerste elftal van Owios en mijn buren/clienten van Careander gingen wij de bijna 30 KM weer afleggen op de tandem, net als vorig jaar maar dan met een kleinere groep.

Bij begin van de toer reden we weer richting Wezep over de bovenheigraaf. onderweg kom je al vele deelnemers tegen die we hebben ingehaald.

 

Een groepje tandemrijders is al niet alledaags maar een fiets zoals de bovenstaande is helemaal bijzonder. de apparte fiets reed ook niet erg snel maar ja, alles op zijn tijd.

Naast de vele fietser waren er ook veel wandelaars, en hardlopers.

Een heel stuk verder op de route dacht mijn maat Jarno ook maar eens een paar foto’s te gaan maken op de zuidweg, Laat de smartphone maar niet vallen want dan is ie kapot.

Na dat we van de zuidweg afkwamen en de Eperweg (N309) op reden was het even heel druk, de Knobbel is een stevige beklimming en eenmaal boven is de laatste rustplaats van Toer de Dellen op de naastgelegen parkeerplaats.

 

Bij de Rustplaats op de Knobbel stond een verslagever van KikaFM,  (LOE en LOCO die samen voor Toer de dellen een andere naam gebruiken voor deze dag) de beste man zag eerst Patrick Mensink en vroeg naar het rijden op te tandem, kort daarna kwam Jarno ook even op de radio.

 

Als je wil zien hoe de route liep kun je de bovenstaande tweet bekijken, vooral bij de afdaling van de Knobbel richting ’t Harde ging het heel hard, racefiets tempo met een tandem, gaaf was het wel.

 

Hadden we een heerlijke dag gehad op de tandem en samen met al die andere 1300 deelnemers is er veel geld opgehaald voor Kika, Met ruim 60.000 Euro kan Kika veel doen tegen kanker bij kinderen.
En zo te zien is Burgemeester Hoogendoorn ook heel trots op het opgehaalde bedrag.

Groetjes Arnold.