Koninklijke onderscheiding bij afscheid vrijwillige brandweer Oldebroek

Op donderdag 30 oktober reikte burgemeester W.L. Zielhuis tijdens een feestelijke bijeenkomst van de brandweer Oldebroek een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Joop van Duinen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau als dank voor zijn jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer van de gemeente Oldebroek. Daarnaast kreeg hij een vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid en werd hij onderscheiden door de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding en de Koninklijke Vereniging voor Brandweer en Hulpverlening.

http://foto.arnoldvandeworp.nl/#7

Joop van Duinen nam vandaag afscheid van de vrijwillige brandweer waar hij zich 35 jaar voor inzette. Dat deed hij naast zijn vaste baan als administrateur. De eerste jaren was hij brandwacht. De laatste 18 jaar vervulde hij de functie van bevelvoerder van het korps Hattemerbroek waarbij hij leiding gaf bij een groot aantal incidenten. Ook assisteerde hij verschillende keren bij grote incidenten in andere gemeenten. In het kaderoverleg dacht hij actief mee over de ontwikkeling binnen de brandweer Oldebroek en gaf hij daar concreet vorm aan. Een groot aantal jaren was Joop van Duinen penningmeester en voorzitter van de personeelsvereniging van het korps Hattemerbroek.

Ook zeven andere vrijwilligers werden donderdag onderscheiden. De heren Jan Aart Schuld, Jan van Gelder en Bert Jan van den Bosch kregen de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. De heren Harry Borst, Jan Stouwdam, Heijmen Vos en Bert Jan van den Bosch werden onderscheiden door de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding en de Koninklijke Vereniging voor Brandweer en Hulpverlening.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst reikte de burgemeester ook vier rijksdiploma´s, vier rijkscertificaten en vier certificaten 1e lijns opvang Nazorg uit. Eén vrijwilliger werd per 1 juli 2008 bevorderd tot Brandwacht 1e klas.

bron:

Social tagging: > > > > > >