Kibbelingtocht van OBCEO naar Urk

Gisteren was er een toerrit van de Oldtimer Bromfiets Club Elburg en Omstreken, afgekort dus OBCEO, traditioneel verzamelen de brommerrijders zich bij het gemeentehuis in Elburg, vanaf daar reden we de Kibbelingtocht naar Urk.  Kreidler en Zundapp zijn altijd goed vertegenwoordigt bij de toerritjes, mijn vader vind de Zundapp goudhaantje een prachtige fiets.

Na dat we in Elburg vertrokken reden door de vesting en langs de haven in Elburg, de brug over en dan richting kampen door de flevopolder, we hebben dit hele stuk door gereden naar de Ketelbrug waar de A6 het onderste deel van Flevoland met de bovenzijde verbind, daar zijn we even gestopt, onderweg hebben we al wel veel vissers langs het Ketelmeer zien zitten.
Een Puch met een hoog stuur is ook prachtig, een opvallende verschijning uit/in de jaren 60.

Vanaf de Ketelbrug was Urk niet zo ver meer weg, we zijn langs een fietspad dat direct langs het ijsselmeer lag naar Urk gereden, Op Urk zijn we even gestopt om een bakkie kibbeling of een kekkerbekje te eten bij de vishandel Jongens van de Fant op Urk, het bedrijf lijkt wat afgelegen te liggen op een industrieterrein maar toch blijkt de vis verkoper goed te lopen, continu komen en gaan van klanten.

De kibbeling en de lekkerbekjes hebben we gekregen van de heer Post die zijn bedrijf beschikbaar stelde om de brommers even te parkeren, het bedrijft bevind zich naast De Jongens van de Fant.

We reden verder, we reden door Urk, langs de haven en door naar Nagele, vanuit Nagele door richting Schokkerhaven, door gereden naar de Ramspolbrug bij Kampen, daar zijn we even gestopt nadat we de brug over waren. later reden we verder over de polderwegen langs de achterzijde van Grafhorst.


Tot slot was de laatste stop bij van der Molen automobielen in Ijsselmuiden, de heer van der Molen is een verzamerlaar van veel klassieke auto’s, brommers en motors, genoeg te zien, mooi einde van een leuke toerrit, we hebben zeker wel ruim 100 KM afgelegd.

 

Groetjes Arnold.

En laat een reactie achter, vind ik Leuk

Social tagging: > > > > > > > > > > > > >