Brommers kiek’n in Elburg

Te veel hobbies, vorige week al met de Citroën bij het oogstfeest geweest in Oldebroek, en nu met de Kreidler in Elburg geweest bij Brommers Kiek’n van Bromfietsclub Elburg en omstreken, overigens heeft de naam van dit evenement niks te maken met een beruchte Achterhoekse term waarover Jovink en de Voederbietels ooit een nummer hebben gemaakt.

OBCEO vroeg aan de deelnemende rijders om een vrijwillige bijdrage om de Veluwse Wens Ambulance te steunen, 300 euro was al een mooi bedrag maar daar hield het niet bij op, er werd bijna 350 euro opgehaald.

Natuurlijk was er ook een prachtige toerrit over de Veluwe, met name vind ik de wegen in het Zandenbos in Nunspeet prachtig om te rijden. en er was een pauze bij een cafetaria in het dorpje Speuld, en de gehaktbal, dat lusten de mannen wel.

Als een berijder van de Kreidler Mustang cross vind ik het altijd gaaf om anderen met dezelfde bromfiets tegen te komen, het blijft een bijzonder model en een zeldzame, er waren wel 4 Mustangs aanwezig bij het brommers kiek’n.

En dan nog 3 generaties die naar bromfietsen komen kijken, Ik zou het tof vinden als deze brommers in de toekomst bewaard kunnen blijven, nog mooier als er nog op gereden zal worden.

 

Groeten Arnold.