Oogstfeest Oldebroek ’19

Het oogstfeest bij het Boederijmuseum in Oldebroek doet me terug denken aan mijn tijd bij Oldebroek.net, alleen was ik er deze keer op een andere manier, ik kwam met de Citroën Traction Avant want de oldtimers waren ook welkom op het oogstfeest.

Het oogsten, iets dat traditioneel met de hand word gedaan bij het oogstfeest, ik heb geen foto’s van de aftrap en het maaien van het gewas, daarvoor was ik iets te laat. daarna word gewas in een oude dorsmachine verwerkt.

Klederdracht hoort er ook bij, oude tradities die je vaak bij speciale evenementen zoals het oogstfeest tegen komt, prachtige kleding dat met destijds met veel aandacht is gemaakt.

Koeien, paarden en schapen, keuren of zich mooi presenteren met berijder, de koeien waren koppig, zouden de niet veel schik van de keuring hebben?

Terwijl het oogstfeest meer is gericht op het boeren leven van vroeger waren we welkom met onze oldtimers, de trekkers waren er wel genoeg, klassieke auto’s waren er minder, wat er stond was uiteraard prachtig.

Uiteraard hieronder meer foto’s

Groetjes Arnold.