Oldtimerdag Zalk

Voor de 3e keer werd afgelopen zaterdag de Oldtimerdag in Zalk georganiseerd, dit was gelijk met de rommelmarkt die in het dorp gehouden werd, de rommelmarkt vond ik niet belangrijk, doe mij die oldtimers maar zoals je van mij gewend bent.

De Citroën DS, ook wel bekend als de snoek is en blijft een prachtige en innovatieve auto, hydropneumatische wielophanging maakt de wagen uniek, hoog of laag op zijn wielen, maakt het wisselen van een lekke band ook een stuk makkelijker.

De Kreidler Mustang Cross zijn het herkenbaarst in oranje, ik heb al eens een exemplaar gezien in fluor geel en nu ook nog eens een grijze, geen idee of deze kleuren origineel zijn maar als een Mustang Cross rijder valt het wel op.

Naast de DS en mijn Traction Avant was ook deze Citroën uit 1924 aanwezig, ik vond het wel gaaf, gewoonweg 3 verschillende generaties aan Citroëns, een merk dat dit jaar 100 jaar bestaat.

Ik had nog mee gereden met de toerrit, deze ging onder andere over een dijkweg waar ook al veel verkeer op reed, oppassen dus, in Genemuiden tussen de gordijn en tapijtfabrieken was een korte stop met een hapje en een drankje.

Arnold van de Worp