Oldtimer Festival Zandvoort en Porsche scene live

Afgelopen Zondag ben ik samen met mijn maat Jarno in Zandvoort op het Circuit geweest bij het oldtimerfestival en Porsche scene live, een heerlijke zonnige dag met vele klassiekers en oude en nieuwe Porsches.

Waar moet je uiteindelijk mee beginnen? er zijn zo veel verschillende prachtige wagens, ik vond deze Ford Mustang wel mooi, karakteristiek wit vinyl dak op een blauwe carroserie.

Er stonden ook 2 klassieke Ferrari’s, dit was er een van, Het is een Mondial met 3.2 V8 motor.

The Dukes of Hazzard, er waren 2 Dodge Chargers uigevoerd in General Lee styling, wat best gaaf is, er stond ook nog een politie wagen, zou de auto van Roscoe P Coltrain voorstellen want er lag een pluche hond op de voorbank.

Deze auto is niet echt oud maar heeft wel een retro uitstraling, Nissan had eind jaren 80 deze Figaro op de markt gezet, een polulaire auto in Japan destijds, er zijn er toch wel 20,000 van gebouwd, Bijzonder is ook dat de standaard radio een CD speler had want een cassettebandje was destijds heel normaal in de auto.

Porsches blijven altijd bijzonder, maar deze gaat nog een stap verder, het is een Rauw Welt 964, typerende verbrede wielkasten die bedacht zijn in Japan, Rauw Welt is bekend geworden op internet door de opvallende lage en brede body en inmiddels worden wereldwijd Porsche 911’s omgebouwd naar de Rauw Welt specificaties.

De 365 is de voorganger van de 911, deze speedster die geschikt lijk te zijn voor het circuit zag er erg gaaf uit, ook veel bekijks.

Er waren ook een paar foodtrucks van de tv zender 24Kitchen, Het opvallends waren wel de aanwezigheid van te tweeling Marius en Jasper Gottlieb, De broers zijn beter bekend van de jeugdserie Spangas en je ziet ze in de film Verliefd op Ibiza.

Jarno en ik hebben ons goed vermaakt, bekijk hieronder de foto’s.

Groetjes Arnold van de Worp.

Social tagging: > > >