The Bikers Classics.

Afgelopen weekend was ik weer voor de 3e keer in Belgie voor de Bikers Classics op Spa Francorchamps. het is iedere keer een feest om daar weer heen te gaan, de gezelligheid, de motoren op de baan en op het paddock, de sfeer is gewoonweg geweldig. Zoals gewoonlijk gaan we eerst naar Coo, bekend van de watervallen maar wij gingen weer naar Brasserie-Restaurant Le Baron waar we een lekker biertje hebben gedronken en daarna nog heerlijk hebben gegeten.

De volgende morgen stonden we weer op het circuit aan de tribune kant van de oude start/finish, daarachter staan diverse rijders en ook vele kraampjes met onderdelen en gereedschappen om te knutselen aan de motoren. en op de foto zie je mijn maatje Jarno met op de achtergrond de beroemde Eau Rouge/Radillon bocht, ook de kraampjes zijn duidelijk te zien.

naast de motors op de baan zijn er ook heel veel mensen actief op het paddock, de een is nog bezig met prepareren van de motor, de ander is aan het rondkijken naar alle motoren en wat er te beleven is zoals ik en mijn vrienden deden.

Deze fiets vond ik ook heel bijzonder, is het een Wankel? nee het is een 4 cilinder 2 takt boxer die gemaakt werd door Konig, deze motorblokken werden van oorsprong gemaakt voor motorboten maar later in de jaren 70 bleken deze motoren ook super geschikt te zijn voor motoren en met name in de zijspan motorfietsen werden ze veel gebruikt door hun lage zwaartepunt. en voor die tijd hoge vermogen.

De volgende dag was zeer nat met vele buien, voor dat we weer naar de baan gingen zijn we eerst naar het Spa Francorchamps museum geweest dat zich in de Abdij van Stavelot bevind, daar zal ik een ander artikel over schrijven, maar toen we weer bij het circuit kwamen zagen we een grote groep motorrijders die met hun Ducatti op het paddock mochten staan.

Het prepareren van de motorfietsen gaat gewoon door, ze hebben de tijd om hun motoren klaar te maken voor de rit die komt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

tot slot nog een foto van mij en mijn maten in de oude pitstraat, we hebben genoten van deze dagen in Belgie.

 

Groetjes Arnold.