Oldtimer puzzelrit op Koningsdag.

Een puzzelrit tijdens Koningsdag is voor mij en mijn vader niks vreemds, al meerdere keren mee gereden met de rit in Vaasen, nu zochten we het dichter bij op, in Heerde was ook een puzzelrit en deze was erg leuk. Voor de Puzzelrit begon moesten de deelnemers verzamelen op het van Meursweide in Heerde, de plek waar alle festiviteiten plaats vinden op Koningsdag. er waren toch we verschillende voertuigen uit diverse tijdperken, onze Traction avant was wel de oudste wagen en de jongste toch wel een VW Golf en een Chrysler Le Baron als het op klassiekers aan komt, Een Porsche Boxter is wel leuk maar gewoon te jong in mijn beleving, net als de Chevy Camaro van de late jaren 00.

En dan de getoonde Cadilac, geweldige kleur, prachtig patroon op de banken want zo’n wagen heeft geen stoelen….

Een kwartier voor de start kregen we de aanwijzingen, waar je dan precies naar toe moet rijden is dan weer de uitdaging om dat uit te zoeken, daarin liet ik mijn vader rijden in de Citro├źn en ik regelde de navigatie, tijdens de route kwamen we langs diverse historische plekken, sommigen waren voor ons bekend, anderen minder zoals de kerk in Vorchten, deze word dan ook gezien als een van de oudere kerken in de regio.

Regen is over het algemeen niet ideaal voor een oude auto, toch zijn we gegaan, met een laagje wax op de auto bescherm je de wagen en je ziet van die prachtige druppels op de lak, dus bescherm je wagen met een goede wax en dan blijft er minder vuil op de lak liggen.

Later tijdens de rit werd het gelukkig droog, dat was wel zo fijn.

Omdat er bewezen moest worden dat we met de auto de juiste locatie bezocht hadden moest er een foto van de wagen op locatie gemaakt worden, gaf mij het idee om hiet niet mijn smartphone te gebruiken maar mijn gewone camera en daar creatief mee om te gaan. Op de achtergrond staat de kerk van Nijbroek.

Na de Puzzelrit kon ik mijn mijn foto’s laten zien als bewijs dat we de juiste locaties gevonden hadden. er werd ook gevraagd naar het aantal ooievaarsnesten die we gezien moesten hebben, ik zag er geen, te druk met vooruit kijken waar we naar toe moesten rijden en de regenbuien en een auto zonder verwarming hielp ook niet echt mee.

Maar na de rit was het droog en zelf zonnig, en alle deelnemers aan de tocht hebben de auto’s klaar gezet voor een korte oldtimershow, er kwamen ook andere voertuigen tevoorschijn zoals deze Auburn Speedster, gave roadster en heel zeldzaam, ik heb wel gehoord dat dit een Replica is, na het zien van de metalic lakkleur klinkt dat wel realistisch.

 

Uiteindelijk niks gewonnen, wel plezier gehad, bedankt.

Groetjes Arnold.