Zuiderzeestraatwegrun 2017

De loop van Hoevelaken tot in Wezep werd dit jaar voor de 5e keer gehouden, beter bekend als de Zuiderzeestraatweg run, ik was er bij om foto’s van team RunForJoyce te maken, overigens waren de meeste deelnemers in dat team ook collega’s van mij.

De start was bij het Gazelle Experience Centrum in Hoevelaken, en Dick Scholten mocht om 10 uur als eerste loper van Run For Joyce van start.

Dick gaf het stokje over aan Peter Morrenhof in Nijkerk, Peter was op dat moment onderweg naar het wisselpunt in Putten.

Na dat Peter in Putten aankwam was het de beurt aan Floris Terpstra die daarna in Ermelo Kim Sollie afloste.

Kim had een van de twee langste route’s om af te leggen, en in Harderwijk is de weg veranderd vergeleken met vorig jaar, waar er vorigjaar nog een spoorwegovergang was gingen de lopers (en ook al het andere verkeer) onder het station door en met een kleine omweg kwamen ze uiteindelijk weer op de “Zuiderzeestraatweg” uit.

Jeroen Rotman mocht hierna van Hierden naar Nunspeet en vanaf daar nam Gerrit-Jan Wolf het over tot aan Elburg.

De snelste man in de groep was toch wel Andre Plette, hij gaat zo snel dat ik niet de kans krijg om een foto van hem te kunnen maken op de stadswal van vesting Elburg, gelukkig kon ik wel een foto maken bij het gemeentehuis in Oostendorp.

Gerrit-Jan Doorneweerd mocht uiteindelijk de laatste 10 Kilometer afleggen, uiteindelijk is team RunForJoyce in ruwweg 5 uur van Hoevelaken naar Wezep gelopen.

Naast de Estafettegroep was er Simon visser die de ruim 60 kilometer in zijn eentje wou afleggen, dat vind ik erg moedig maar dat moet ook erg zwaar zijn, en tussendoor moet je ook wat eten maar dat ging op een of andere manier niet, spanning? 

En wat is RunForJoyce? een goed doel dat met een jaarlijks hardloop evenement geld verzameld voor een weeshuis in China waar verstandelijk beperkte kinderen wonen, Donaties zijn uiteraard welkom! zie ook de website: http://www.runforjoyce.nl/

 

Groetjes Arnold

Social tagging: > > > > > > > > > > > > > > > > > > >