Botterdagen in Elburg

Elburg, ik blijf het een prachtige stad vinden dankzij de vele verschillende vormen van historie, afgelopen dagen stond Elburg in het teken van de Botterdagen, de Botters zijn vissersboten uit de tijd dat provincie Flevoland en het Ijsselmeer nog niet bestonden en dat de Zuiderzee werd bevaren voor de visserij.

Zeemanskoren, er waren er meerde aanwezig die oude en nieuwere liedjes zongen, past uitstekend bij de Botterdagen.

Vers gerookte vis, vlak naast de visafslag stonden meerdere stellages om vis te roken en die uiteindelijk te verkopen, dat verkocht zo te zien wel goed.

Gekleed in visserskleding, ik vind het karaktervol staan, deze man zou ook mogelijk wel bij een koor horen.

Zo wel in de Haven als binnen de Vesting was het gezellig druk, zo ook in het midden van de vesting waar zo goed als ieder terrasje wel vol zat.

Klederdracht, heel vroeger werd het dagelijks gedragen uit traditie, hedendaags zie je het meestal op speciale gelegenheden.

Er was zo veel te zien, ik heb dan niet eens alles gezien maar wel genoten, op Omroep Gelderland was ook nog een verslag te zien, ik was ook kort geïnterviewd en je ziet me daar een paar seconden voorbij komen, das dan niet het belangrijkste maar wel leuk om terug te zien.

Eddy Bossenbroek van NWVfoto was ook aanwezig en heeft diverse groothoekfoto’s gemaakt met zijn camera op een eenpoot statief, hierbij een mooi portret van Eddie, zijn foto’s van de botterdagen staan bij ‘evenementen’ op zijn website.

 

Groetjes Arnold.

Social tagging: > > > > > > > > > >