Terugblik – Sport1 Trackday

Het is al weer een tijdje geleden, die warme en droge zomer, toch had ik deze zomer een mooie week gehad in Duitsland. omdat ik dicht bij de Nürburgring was is het bezoeken van dit beroemde circuit niet zo moeilijk. Op de een zondag was er de Sport1 trackday op en rondom het Gp Circuit, kwa opstelling deed het mij erg denken aan de Automaxx evenementen die we in Nederland kennen.

En gevarieerd was het zeker wel, en een traditionele Lowrider vind ik erg gaaf om te zien, gestuiter van de hydraulische ophanging of de wagen zo neer zetten dat er een wiel in de lucht staat, afwerking is ook bizar goed, zelfs de ophanging is verchromed, ik denk dat zelfs de bodem van de auto net zo goed is afgewerkt als de ovenkant.

Mijn makker Jarno was samen met mij op vakantie, zelf rijd hij een VW Polo, daarom moest hij toch even bij deze Polo kijken.

Een Lamborghini Aventador is ook moeilijk te missen, vooral in deze kleur.

Deze man is een Duitse beroemdheid in de autowereld, Sidney Hoffmann, bekend van de TV (in Duitsland) en samen met zijn team bouwen ze wagens voor klanten, ik zie Sidney ook regelmatig amerikaanse youtube filmpjes, moet zeker wel lekker zijn om je wereld te vergroten.

En die Rauh Welt porsches vind ik ook erg gaaf, deze is ook van Sidney Hoffmann, ik vind het ook gewoon een gave 993. Alhoewel, een RWB 911 is alles behalve gewoon.

Naast de Sport1 trackday was er ook de Nürburgring driftcup, deelnemers komen ook overal vandaan, en dat waren niet alleen maar Duitsers, Zwitsers, Nederlanders zoals Gertjan ‘Sik’ Toonen en vast nog wel meer wat ik vergeten ben.

Een dag eerder vond op de Nürburgring de VLN endurance race plaats, ik vond het tof om een dag later enkele racewagens tegen te komen op het Paddock.

Heerlijke tijd, zo veel moois, en nu lekker de rest van de foto’s kijken.

Groeten Arnold.