Prachtige automobiele historie in het Louwman Museum.

Een week terug was ik samen met een paar van mijn buren naar het Louwman museum geweest in Den Haag, in dit Museum vind je ruim 130 jaar aan automobiel historie, vreemde creaties uit de vroege jaren van de automobiel en de ontwikkeling van de auto zoals we die tegenwoordig kennen.

onder de noemer van de ruim 130 jaar historie is dit een van de oudste auto’s, het waren uiteindelijk gemotoriseerde koetsen. deze reed op stoom aandrijving, anderen weer op benzine.

Vreemde creaties, kwa uiterlijk heeft de Sunbeam-Mably Motor Sociable niets met de koets te maken, ziet er ook niet praktisch uit, lijkt me wel geïnspireerd op een meubelstuk. ergens vind ik m wel weer gaaf door zijn eigenzinnige ontwerp

En er waren ook film auto’s, de Lincoln Continental Coupe V12 is te zien in The Godfather waar Sonny Corleone word geliquideerd bij een tolhuis door een rivaliserende maffiafamilie, in de film word deze wagen vervangen door een ander exemplaar dat behoorlijk toegetakeld word door alle kogels. een ander icoon in het museum is de Aston Martin DB5 uit Goldfinger, een van de vroege James bond films.

Toch wel mijn favoriet, De Toyota 2000GT, was het een antwoord op de Jaguar E type coupe? kwa uitstraling wel en zeer zeldzaam, er zijn er tussen 1967 en 1970 maar liefst 351 van gebouwd, en een daarvan is een Cabriolet die speciaal gemaakt is voor de James bond filmYou Only Live Twice, Sean Connery was zo lang dat hij niet in de coupe paste.

En er is zo veel meer om over te schrijven maar eigenlijk zou je zelf het museum moeten bezoeken in Den Haag, het is de moeite waard en je kan er zeker een hele dag rondlopen.

Geniet van de foto’s

Arnold.