Brommers Kieken in de Karke

Wat krijgen we nu? bromfietsen in een kerk, ergens voelt het tegenstrijdig en te gelijk is het ook bijzonder dat het kan in Steenderen.

En hoe toepasselijk dan ook ben ik samen met mijn vader en een kennis op de bromfietsen naar Steenderen gereden, een rit die voor mij en mijn vader wel zeker 60 km lang is.

Brommers kieken in de Karke vind al meerdere jaren plaats in de kerk van Steenderen, zo word er elk jaar een ander thema bedacht en zo is dat dit jaar de Nederlandse bromfiets, denk dan aan merken zoals Eysink, Sparta, Stokvis RAP maar ook Gazelle en Batavus die we nu nog steeds kennen van de gewone fietsen.

De Nederlands gefabriceerde bromfietsen staan netjes op een rij met bijbehorende kaarten met informatie, mooie geschiedenis.

Er was ook een toerrit, en vele deelnemers van de toerrit stonden netjes opgesteld op het plein naast de kerk, soms lijkt het allemaal zo gewoon en af en toe zie je eens wat bijzonders zoals deze jaren 60 Kreidler Mustang Cross, En met een beetje zoeken op internet zie ik al dat het een replica is, prachtig, nog unieker dan de 74/77 gebouwde Mustang.

Na een eind te hebben gereden tijdens de toerrit kwamen we bij Massink in Toldijk terecht, daar was koffie, fris, koek of een broodje worst en meer, natuurlijk moest ik ook even binnen kijken in deze bromfietswinkel en daar kwam ik deze Gilera Citta tegen die er precies uit ziet als de mijne maar dan zo goed als nieuw en vermoedelijk haast geen kilometers, originele schokbrekers en bandjes, geweldig om te zien als Citta fan.

Massink is voornamelijk gespecialiseerd in de Z├╝ndapp motor en bromfietsen en dat is te zien in een deel van de showroom.

Ik kan tevreden terug kijken een leuke dag, helemaal vlekkeloos was het voor mij niet, op m’n eigen Kreidler ging de koppelingskabel kapot en toen moest ik nog naar huis rijden, dat is ook wel gelukt met een soort noodoplossing waardoor ik toch de koppeling iets kon gebruiken maar ideaal was het niet, uiteindelijk was is de kabel vervangen door een kennis en mijn Mustang rijd weer heerlijk.

 

Groetjes Arnold.