Een dagje onder de fotografen

Gisteren (3 juni) was voor mij een bijzondere dag, ik mocht kennis maken met de bekende fotograaf Bert Verhoeff, bekend als politiek fotograaf en ook bekend van vele foto’s van de krakersbeweging in de jaren 80, hoe ik in contact kwam met Bert zal ik je uitleggen.

Dit is Mathilde Dusol, ze maakt een fotoboek voor Careander die dit jaar 50 jaar bestaat (de zorgorganisatie waar ik bij woon) en voor dit boek worden cli├źnten met bijzondere talenten gekoppeld aan bekende Nederlanders, Daarbij ben ik gekozen vanwege mijn fotografie talent en daarbij is Bert Verhoeff aan mij gekoppeld als bekende fotograaf.

Vanwege het Fotofestival in Naarden moest Bert in deze vestingstad aanwezig zijn om te spreken over zijn verhalen achter zijn foto’s tegenover de jonge Bart Maat waarin het heden en verleden in politiek fotografie vergeleken worden, uiteraard werden er ook bijzondere foto’s rondom de stad tentoon gesteld zoals op de bovenstaande foto te zien is, deze foto’s werden ook tentoon gesteld in de grote kerk.

Ik had leuke gesprekken met Bert, vriendelijk, ge├»nteresseerd en ik vond het bijzonder om te horen hoe hij destijds met de krakersbeweging om ging, ook hoe hij vroeger met onwikkelen van foto’s om moest gaan, je had naast het maken van foto’s ook tijd nodig om de foto te ontwikkelen en aan te leveren aan de krant, dat moest ook snel gedaan worden of de foto stond een dag later niet in de krant.

Naarden is een prachtige vestingstad en heb ik later op de middag nog een stukje gewandeld om de vesting te verkennen, sommige straatjes deden mij wel denken aan de vesting van Elburg, maar dat niet hetzelfde als de vesting in Naarden.

 

Ik vond het een leuke en geslaagde dag, goede gesprekken, leuke mensen en een ervaring rijker.

 

Groetjes Arnold van de Worp

Social tagging: > > > > > > > >