Oldtimerdag Ruinerwold

Na vorige week al in Hulshorst te zijn geweest met de Citroën was het nu tijd voor de grootste Oldtimerdag en van de regio welke deze keer voor de 24e keer plaats vond in Ruinerwold.

Nu ik zelf een Citroën Traction Avant rijd ga je ook kijken naar de andere Traction Avant’s die op de oldtimerdag aanwezig waren, er is er dan ook geen een hetzelfde.

minder oud maar wel erg gaaf en uniek was dan wel deze Lotus Esprit Turbo, ik vind dat zwart met gouden stickers zo gaaf. Past ook helemaal bij de Lotus F1 racewagens uit die tijd met JPS als hoofdsponsor.

Rondritjes voor auto’s, brommers en trekkers waren er ook, als je ergens aan de andere kant van het dorp moest zijn duurde het wel even voordat je de hoofdstraat uit bent, leukt voor publiek maar voor sommige oudere auto’s is erg langzaam rijden niet erg prettig.

Ik vind deze Ford Taunus een prachtige auto, deze auto’s zie je tegenwoordig maar weinig meer, toch reden er vroeger best veel van deze auto’s over de Nederlandse wegen.

Naast auto’s vind ik motorsfietsen ook wel erg gaaf, met name deze 6 cilinder Honda, ik weet niet of dit een echte is maar ik heb enkele jaren geleden nog Jim Redman op een soortgelijke racemotor zien rijden op Spa Francorchamps, dan te bedenken dat die man inmiddels de 80 Jaar al is gepasseerd vind ik het erg moedig om op de racemotor te stappen. Overigens hebben de Honda racemotoren uit de Jaren 60 een geweldig geluid, erg luid maar wel erg tof.

Of oldtimer nu groot of klein is maakt niks uit, als je maar plezier hebt, dat is het belangrijkste.

Ik vond het een mooie dag, geniet hieronder van de vele foto’s en laat een reactie achter.

Groetjes Arnold

Social tagging: > > > > > > > > >