Oldtimershow Hulshorst.

Nu ik zelf in een klassieke auto mag rijden kunnen we met een goed gezelschap ook mooi naar een oldtimerdag gaan, dat deden we zaterdag dan ook en we reden naar Hulshorst, een dorp wat tussen Nunspeet en Harderwijk ligt.

Franse klassiekers, De metalic groene auto van mijn vader is een Renault 4CV, daarnaast staat de Citroën Traction Avant waarin ik mag rijden en rechts staat de Peugeot 203 pickup van mijn oud buurman, snap je ook gelijk waar ik als jonge vent mijn waardering voor oldtimers vandaan heb….

Naast alle oude trekkers en auto’s waren er ook oude ambachten en zo werd er ook touwen gevlochten, het is allemaal wel vakwerk.

Er waren weinig brommers aanwezig maar de brommers die er bij waren zijn gewoon prachtig, Ik vind zelf de bovenstaande Kreidler in deze kleur stelling machtig mooi om te zien.

Een Lanz Buldog is ook een bijzonder trekker voor zijn tijd, voordat je de motor start gaat er eerst een voorbereiding aan vooraf, de gloeikop motor moet eerst voorverwarmd worden, daar zit nog wel even werk in, het gaat allemaal niet zo eeenvoudig vergeleken met een moderne diesel die je even moet voorgloeien en dan moeiteloos start, de voorbereiding is echt wel belangijk voordat de motor van de Lanz loopt.

Een Renault Goulette zie ik ook maar weinig, deze heeft wel een stuk meer vermogen vanwege het gebruik van een Volvo 2.3 liter blok dat ooit zijn weg wist te vinden in de vierkante Volvo 240.

Wat ik zelf erg leuk vond is de aanspraak die je krijgt met zo’n auto, vaak zijn er mensen die zelf herineringen hebben aan deze klassiekers, ik vind het prachtig om te horen.

Het was voor mijn eerste oldtimerdag waar aan ik met de auto mee deed een geslaagde dag.

Groetjes Arnold van de Worp.

Social tagging: > > > > > > > > > > > > >