Trackday op de Norschleife.

De Nordschleife van de Nurburgring, een icoon van 22km lang die best wel een uitdaging is om te berijden met de auto.

Regelmatig zijn er dan ook trackdays op de Nordschleife, deze keer ben ik op 22 juli samen met mijn broertje weer eens die kant op gegaan om te zien wat voor geweldige auto’s de baan onveilig maakten.

De Porsche 911/991 GT3 RS is een van die auto’s die zijn gemaakt voor Circuits zoals de Nordschleife, viel me op dat er niet 1 maar wel 5 of 6 van deze GT3 RS versies op de baan reden, Bedenk dan ook nog eens dat deze versie een jaar geleden pas geïntroduceerd is.

Het zelfde geld eigenlijk wel voor de Porsche Cayman GT4, ook een hardcore straatlegale racer, wel wat minder vermogen dan de GT3 RS maar niet minder leuk om mee te rijden, een geweldige bochten machine die net als de bovenstaande 911 een jaar geleden pas geïntroduceerd is.

Aan de andere kant is een Swift nooit zo snel als al die Porsches en BMW’s maar daar gaat het dan ook niet om, deze Suzuki is te huur en daarmee een leuke auto om mee te leren racen, klein, licht en een goed onderstel maakt het een leuk circuitmonstertje.

Bij de Pflantzgarten duiken de auto’s in een kuil, dit gebeurt is al terwijl de auto’s afremmen voor de bocht, sommige kleine auto’s komen dan wel eens met te achterwielen in de lucht tijdens het remmen wat resulteert in een korte piep van de banden waneer er weer wegcontact komt, dit maakt de Nordschleife een baan die zeker niet zonder risico is!

Tot slot laat ik je deze foto van de parkeerplaats bij de ingang van de baan zien, Alleen op deze foto zie je al 2 keer GT3 RS, en dan stonden er nog veel meer van dit model.

Ik heb veel mooi’s gezien op een dag, bekijk hieronder nog meer foto’s!

 

Groetjes Arnold

Social tagging: > > > > > > > > > > > > > > > > >