Brommer naar buiten, tijd voor de eerste toerrit.

Ik kan al tijden niet wachten om mijn oude Kreidler weer te starten en lekker te gaan rijden op deze 40 jaar oude bromfiets, gisteren kon dat eindelijk weer, de Oldtimer Bromfiets Club Elburg en Omstreken, beter gezegd OBCEO had de Snertrit georganiseerd, de eerste toerrit van het jaar.

Omdat de Kreidler een poos had stil gestaan moest ik eerst even wat meer moeite doen om hem te starten, als het kleine blokje eenmaal loopt is het later trappen en starten, na dat dat klaar was wou ik het tankje even vullen bij Vika, daar stond een vriend met zijn Volkswagen Polo Harlekin, De kleurijke Polo valt wel op naast mijn knaloranje Mustang.

Voor de snertrit verzamelt ieder zich bij het gemeentehuis van Elburg, Mooi gezicht dat de molen ook nog eens draaide.

Inmiddels waren we al een heel eind onderweg, op deze foto staan we even stil op de dijk in Terwolde, vooraf reden we vanuit Elburg naar ’t Harde, Heerde, Veesen, Welsum en uiteindelijk kwamen we in Terwolde.

Later reden we naar Vaasen, door naar Emst, Wissel, Tongeren en dan door naar Cafe ’t Hoekje in Elburg waar een bakje snert op ons wachte, het was ontdanks de weersvoorspelling niet heel erg warm, dat kwam met name door het bewolkte weer.

 

Uiteindelijk toch wel een heerlijk eind gereden, mooie wegen bereden, de Veluwe en de dijk langs de Ijssel zijn prachtig om door te rijden.

Groetjes Arnold.

Voel je vrij om te reageren.

Social tagging: > > > > > > > > > > > > > > > > > > >