Bedrijfsuitje naar Kampen met Hoekert

Afgelopen woensdag hadden we bij Boomkwekerij Hoekert een bedrijfsuitje naar 3 verschillende bedrijven. als eerste kregen we Green products te zien.

Bij Green products worden trays gevuld met papieren potjes, daar gaat nog heel wat aan vooraf, er word grond in een stuk papier gewikkeld door middel van oude sigaren machines uit de jaren 70, deze worden vervolgens in stukken van zo ongeveer een meter geknipt en verzameld, daarna worden de stukken in kleine stukjes geknipt die in de tray terecht komen. mooie techniek

Hierna kwamen we bij de ITM Group terecht, bij dit bedrijf worden machines gebouwd voor het verpakken van rookwaar, er word ook gewerkt aan een machine die E-sigaretten produceert.

Na de machine fabriek gingen we naar de stad, in de Oude straat(de winkelstraat van Kampen) bevind zich de Eenhoorn, bij deze koffie winkel zit ook de ingang naar de Sigarenfabriek de Olifant, een van de fijnste sigarenfabrikanten die er bestaan.

Bij de Olifant kregen we een rondleiding welke ik heel intresant vond, bij de Olifant worden sigaren van top kwaliteit gemaakt, daar vooraf heel wat aan vooraf, het ene tabaksblad is het andere niet als het op soorten aan komt en een mix van verschillende soorten tabak kunnen een sigaar een unieke smaak geven.

Terwijl er bij de Olifant per jaar wel 4 miljoen sigaren gefabriceerd worden en waarvan de meeste met machines gemaakt worden is er ook een man die exclusieve sigaren met de hand maakt, Tinus Vinke is de man die dat doet, zelfs met zijn 89 jaar vind ik het knap dat deze man nog in de fabriek komt om sigaren te maken, veel respect voor deze man die dit nog graag doet.

Wat ik zelf prachtig vind aan de fabriek is de historische uitstraling die in de fabriek heerst.

Tot slot hebben we heerlijk gegeten in de Eenhoorn en toen was een leuk en interessante dag voorbij voor je er erg in had.

 

Groetjes Arnold

Social tagging: > > > > > > > > >