AutoRai 2015

Afgelopen week was het weer tijd voor de Autorai, het was deze keer niet zo groot als dat ik in 2009 heb gezien, niet alle hallen werden gebruikt, toch stonden er veel leuke auto’s, zowel nieuw als oud.

Overigens was het doorlopen van de RAI op vrijdagavond best te doen.

Wat mij en mijn broertje opviel was de aanwezigheid van de Suzuki Jimny, deze auto word al verkocht vanaf 1998 en tot heden nog steeds te koop, het lijkt met geen topper om te verkopen en vooral niet nu de nieuwe Vitara te koop is.

Tussen de klassiekers stonden vele mooi auto’s, deze Toyota 2000GT viel me heel erg op, dit is een zeer zeldzame sportwagen die eind jaren 60 moest concurreren met de Porsche 911 en de Jaguar E type, het grootste verschil is dat er van de 2000GT maar 351 exemplaren gebouwd zijn, ik had niet verwacht deze auto ooit eens te zien.

Zo gaan we van de ouwe Japanse sportwagen naar de nieuwe Japanse sportwagen, De nieuwe MX5 word gezien als een goede auto die het gevoel van de eerste MX5 doet terug halen, Ik vind het ook een leuke auto om te zien.

Over cabrio’s gesproken, de nieuwe Ford Mustang stond er ook, vermoedelijk is het getoonde model uitgevoerd met de 2,3 liter turbo motor, er is ook een 5.0 V8 motor, toch zal de 2.3 liter motor gemengde gevoelens opwekken, in de VS is het al lange tijd bruikelijk dat er grote motoren gebruikt zullen worden, toch heeft de 2.3 turbo al meer vermogen dan 4.6 v8 uit de mustang van 10 jaar geleden.

En dan staat er tussen de klassiekers deze Saab 99 turbo, deze zweed zag er super uit, destijds toch wel een van de pioneers in gebruik van de turbolader, vergeet niet dat Porsche destijds ook een turbo versie had van de 911, toch zijn het auto’s met veel rijplezier.

Virtual Reality brillen zag je ook regelmatig, de digitale manier om een auto te bekijken op een zeer intensieve digitale manier, zelf niet geprobeerd.

Een kleine auto die mij zeer aanspreekt is de Opel Karl, het is een opvolger van de Agila maar ziet er veel beter uit en concurreert met bijvoorbeeld de Aygo/C1/108 en de UP!/Citigo/Mii en de Koreaanse i10 en Pikanto en anderen.

Zelf ben ik het dashboard van de Peugeot 107 gewend en dan is de Karl een veel volwassener autotje, het klokkenhuis in het dashboard lijkt hierbij wel heel veel op die van de huidige Corsa, Opel zet hiermee wel een hele mooie auto op de markt.

Ik kan nog wel meer vertellen maar nu is het tijd om te genieten van de overige foto’s en vertel mij wat jou hoogtepunt van de AutoRai was.

 

Groetjes Arnold

Social tagging: > > > > > > > > > > > > > > >