Stingray 82 meet 2013

Zo lang ik leef weet ik dat in April altijd een meeting is van de Stingray 82 club bij Partyycentrum Coelenhage, in deze club zitten eigenaren van Chevrolet Corvette’s, Chevrolet Camaro’s en Pontiac Firebirds

Gisteren kwamen er veel mensen naar Wezep toe, niet alleen Nederlandse Corvette rijders maar ook mensen uit Duitsland, België en Engeland wisten de meeting mooi aan te vullen.

Een man is eigenaar van deze 2 Corvette’s ZR1’s, dit type corvette is voor zijn tijd een best moderne auto, in plaats van de traditionele klepstoter motoreren heeft deze auto een dubbele nokkenas op elke cilinder rij, Volgens Wikipedia is de motor ontwikkeld met Lotus, dan te bedenken dat de motor in in 1990 al 375 pk pk had en 3 jaar later 400 pk, dit is 20 jaar terug best indrukwekkend als je het bedenkt! naast de ZR1 badges is de ZR1 ook een stukje breder, het is niet direct te zien maar kenners weten dit!

Andre Boer is voorzitter van de Stingray 82 club, naast de parkeerplaats van Coelenhage bevind zich de showroom en het Museum met Andre’s Corvette Colection, daar vind je de eerste modellen tot de laatste en ook nog eens diverse Pacecars en uitgebouwde auto’s

Wat denk je van deze Corvette uit 1963 mischien net duidelijk te zien maar deze Corvette heeft een 2 delige achterruit, iets wat maar een jaar op de C2 te zien was omdat de middenstijl het zicht in de achteruitkijkspiegel deels blokeerde.

Pontiac Firebirds uit de eerste jaren lijken me nog zeldzamer dan Chevrolet Camaro’s uit die tijd, er stonden ook nog 2 cabrio versies van de F body’s zoals de Firebird en de Camaro bij GM genoemd worden.

 

Groeten Arnold

Social tagging: > > > > > > >