Driftcursus Midlands lelystad 22-11-2008

Lelystad – afgelopen zaterdag ben ik weer naar de midland circuit lelystad geweest, daar werd weer een driftcursus gehouden, en ik ben er samen met een andere fotograaf daar bezig met foto’s maken van de Driftende auto’s.

Even voor diegene die niet weten wat driften is, driften is de kunst om met een achterwiel aangedreven auto dwars door de bocht te laten gaan, daarbij word er gespeeld met de controle van je auto en de achterwielen draaien daarnaast ook hard om in een drift te blijven, persoonlijk vind ik driften mooier dan de F1.

Meestal vind je tijdens het driften veel BMW’s van het type 325i, veelal de E30 en de E36, soms ook een 5 serie, de E34.

Verder kom je ook wel eens wat anders tegen dan BMW’s zoals de Alfa Romeo 75 met 2.0 4 cil of 3.0 V6,
ook bijzonder was de aanwezigheid van een Maserati biturbo, een sportwagen die niet erg populair is en ook niet veel waard is.
Daarnaast was er ook een volvo 343 Turbo, een auto waarvan de meeste al op de sloop zijn verdwenen maar deze drifte nog lekker mee.

dat was verder wel een rustige dag vergeleken met andere keren maar naast de driftcursus was ook een driftdag op de RDW testbaan dat naast het midland circuit licht en er was een driftdag op vliegveld Weze/Niederhein.

Groeten Arnold van de Worp

Social tagging: > > > > > > > > > >