International Amsterdam Motorshow 2018

Oke, als je de Autorai gewend was is dit een veel kleiner evenement, het verschil zit hier meer in exclusieve auto’s, brave burgerauto’s vind je hier niet! Bij binnenkomst kun je direct naar rechts, een van de dingen die je als eerst tegenkomt is de stand van Ford, het gaafste is dan zeker wel de originele GT40 met daarnaast de retro GT en de nieuwe Ford GT, ook de 2018 Mustang convertible en de Focus RS stonden er stilletjes naast, geweldige rij wagens!

De ultieme poster auto, De Lamborghini Countach is een icoon uit een tijd waarin je als jochie een poster in je slaapkamer had van deze wagen, er waren naast de Countach ook nog andere bijzondere Lambo’s zoals de LM002, Diablo, Murcielago en de minder bekende Espada.

V10 motoren zijn opvallend door hun scherpe geluid, de Lamborgini/Audi V10 klinkt geweldig maar er gaat niets boven de unieke klank van de V10 in de Porsche Carrera GT, en de laatste echte analoge supercar volgens velen.

Snelle wagens zijn gaaf maar soms wil je luxe en met open dak kunnen rijden, dan zit je wel goed in de Mercedes Maybach S cabriolet, grote comfortabele wagen en uiterst modern van binnen!

De Ford F150 is een heel normale pickup voor de Amerikanen, hier een opvallende grote bak, deze F150 liet zijn motor horen, moet wel goed van zijn plek komen met die Supercharged V8 met 725 PK, en een enorme draaikolk in de tank.

De racewagen van Max Verstappen? nou eigenlijk niet helemaal, je ziet hier een RedBull Racing RB8, De F1 racewagen voor het kampioenschap van 2012 waar Sebastian Vettel en Mark Webber mee gereden hebben, toch de moeite waard om te zeggen dat Max met de RB8 wel de snelste ronde op Zandvoort heeft neer gezet, niet zo vreemd aangezien er al sinds 1985 geen nieuwe F1 Gran Prix meer op het circuit in Zandvoort is geweest.

De enige echte Toyota Supra die bekend is van The Fast and the Furious uit 2001, gave machine om eens in het echt te zien, de Supra was voordat deze gehuurd werd voor de film nog geel, verklaart ook de gele rolbeugel die je ziet in de film. Ik vind wel dat Universal en Craig Lieberman (de destijdse eigenaar van de Supra en technisch adviseur voor de film) een fantastische wagen gebouwd hebben! 

 

Er is zo veel meer te vertellen maar foto’s zeggen tot nu toe al genoeg.

 

Groetjes Arnold.