De Beurs van de Brommende mug

Als er iets te doen is met oude bromfietsen is dat iets wat ik samen met mijn vader doe, zo was er gisteren een bromfietsbeurs van de bromfietsvereniging de Brommende mug in Meppel.

Zoals je zal verwachten zijn er bromfietsen en enorm veel onderdelen.

Bij oost Duitse vervoersmiddelen denk ik zelf al snel aan de Trabant en de Wartburg maar er waren ook brommers zoals deze 2 Simson’s

voor ieder wat wils, voor restauratieprojecten zijn op de beurs veel verschillende onderdelen te vinden. vele verzamelbakken met onderdelen om even in te kijken.

Zo’n prachtige Zundapp kwam niet eens uit de fabriek van Zundapp zelf, toch is het een prachtige motorfiets die op alle manieren super afgewerkt is, de motor staat ook te koop op Marktplaats, creativiteit en geen kosten bespaard op de bouw van de fiets maken m zeker uniek.

Bij Batavus is de Whippet een iconische brommer uit de jaren 60, sportief, veel chroom, een zadel met panterprint, allen bij het getoonde exemplaar is de glorie behoorlijk verdwenen en zou een restauratie zeker niet slecht klinken, alhoewel ik de huidige staat ook wel gaaf vind, maak dan wel de mechaniek in orde en lekker rijden.

Er zijn veel meer foto’s, bekijk deze hieronder.

Groetjes Arnold.

 

 

Social tagging: > > > > > > > > > >