NL Drift Series Round 1


Afgelopen Zondag was het eindelijk zo ver, de eerste ronde van de NL Drift Series werd gehouden op het paddock van Circuit Park Zandvoort, de dag begon mooi droog maar later werd de baan nat gemaakt omdat de rijders van de Winter Endurance Kampioenschap (WEK) last van de bandenrook hadden en daarnaast regende het ook nog eens later op de dag.

Daarintegen werd het spektakel niet minder al dat ik wel de bandenrook moet missen, wel een element wat bij het drift spektakel thuis hoort!

Dit is dan bijvoorbeel weer prachtig om te zien, 3 wagens met motoren onder de kap die niet de oorsprong bij deze auto’s geleverd werden, De S13 heeft een Nissan RB25 uit een Skyline, de BMW E30 van Jan Lokerse heeft dan een v8 onder de kap, deze klinkt ook nog eens geweldig goed en daarachter rijd Sik met z’n Manta, en hij heeft een Bmw M3 motor onder de kap.

En soms hoef je als Pro drifter niet eens een hoop vermogen te hebben om in de top mee te rijden, Jasper Spaan laat het weer eens zien, deze keer met zijn Sierra met Cosworth V6 motor en een sjorband als motorsteun, ja dat klopt, de motorsteunen waren verrot maar toch door gaan! ik vind het geweldig!

Mark en Rick Hoek zijn 2 broers die steeds beter worden, en dan te bedenken dat ik de jongens nu zo’n 3 jaar ken, dat allemaal door die ene keer dat ik in Down met Johnnie deel nam en een foto van Mark instuurde voor mijn intro! Ik mag Johnnie de Mol hier wel voor bedanken haha!

tot Slot nog een foto van Wim Lemmers in een twin battle met Sik, ze kunnen elkaar goed bij benen en dat is goed voor het spektakel!

Groeten Arnold