Een kijkje bij de MotoGP Training

Afgelopen donderdag werd de training van de MotoGP gehouden op het TT circuit in Assen, helaas werd die in het begin van de middag afgelast omdat een van de deelnemers van de 125cc klasse een oliespoor op de baan had achtergelaten, zo heb ik dus ook geen rijdende motor op de baan gezien, wel iedere keer trekkers met een giertank die vermoedelijk vol zat met water om de baan schoon te maken.

Wie mijn twitterberichten leest weet dat ik een vipkaart had gekregen via mijn werkgever Kwekerij Hoekert die de kaarten van het transportbedrijf Sent Waninge kreeg. zo ging ik dus met 2 andere colega’s en de baas naar de training toe!

Ontdanks de teleurstelling wist de eigenaar van Sent Waninge, Arnold Waninge paddock kaarten te regelen en zo konden we samen over het paddock lopen en langs de trucks van de grote MotoGP teams.

Na een mooi rondje te hebben gemaakt kwamen we bij de Truck van het Ducati race team terecht, we stonden er maar eventjes te kijken maar toen kwam de polulairste rijder te voorschijn, Valentino Rossi kon nu toch niet rijden vanwege het aflasten van de training dus nam een momentje op kleding te signeren en met de fans op de foto te gaan, na 5 minuten werd Rossi geroepen om naar de Pitbox te komen want ook als er niet gereden word blijf je bezig met de motorfiets.

Bij de 125cc mag Thomas van Leeuwen van Racingteam van Leeuwen uit Wezep mee rijden en zich zelf bewijzen op de Hollandse motor, ja dat klopt, de motor van Thomas heeft een 125cc motor die in eigen huis is ontwikkeld door zijn vader Everhard van Leeuwen, Het frame van de fiets is gemaakt door Nico Bakker uit Heerhugowaard.
Helaas zit het voor Thomas niet mee, Donderdag bij de eerste training een vastloper en vrijdag bij de training nog een onderuit, Gelukkig viel de schade mee en Thomas hield er niks aan over en de motor had lichte schade, bij de kwalificatie op vrijdag wist Thomas toch nog de 17e plaats te behalen. RacingTeam van Leeuwen zit ook op twitter en zo kom ik zelf ook achter de meeste informatie! bekijk of volg hun vorderingen hier: http://twitter.com/#!/RTvL71

Groeten Arnold.

Social tagging: > > > > > > > > > > > >