Mark Hoek en Randy Congedo winaars 1e skylimit drift cup 2010

Enspijk – Gisteren werd de eerste wedstrijd gehouden van de Skylimit driftcup van Andy Jaenen dat gehouden werd bij Slipschool Rivierenland van Reyer van de Hee.

De grote Winnaars van de dag waren dus Mark Hoek uit Maarsen bij de amateurs (waar ik al eerder over schreef) en Randy Congedo uit België in de Pro klasse

Hieronder Quote ik een stuk wat Andy Jaenen op Driftforum schreef

Leuke driftdag achter de rug.
Veel nieuwe gezichten en dus iedereen benieuwd hoe ze het ervan af zouden brengen.
15 rijders waren paraat ’s morgens, waarvan 10 bij de amateurs en 5 bij de pro’s. Spijtig genoeg moesten enkele rijders vroeger dan gewenst inpakken met probleempjes.
Ondertussen beten de meeste rijders hun tanden stuk op de piste die ik uittekende. Mooie lange aanloop en dan de grote rotonde op. Na 240°, dus driekwart rond, en dan naar binnen steken. Dit werd dan gevolgd door 2 180° bochten. Grote moeilijkheid is de 2 verschillende ondergronden, het gladde bitumen en het gewone asfalt. Naarmate de piste opdroogde werd besloten om de baan niet verder nat te houden, aangezien de bandenslijtage te verwaarlozen was door het gladde gedeelte.

Bij de amateurs was het Mark Hoek die met de overwinning ging lopen, ondanks dat Gert Hoekman duidelijk boven iedereen uitstak. Maar net in de finale liet hij enkele steekjes vallen. Maar iedereen was overtuigd van zijn kunnen na zijn duidelijke eerste plaats in de kwalificaties. Jan Lokerse, kampioen street legal 2009, werd 2de voor Van ’t Westende, Daniel De Jong, Gert Hoekman en Danique Aelaerts.
Tijdens de dag waren de progressies van Erik Buijs, Kevin Putzeys en zeker Kevin Corsius ook mooi om te bekijken. Zij kunnen revanche nemen tijdens de volgende ronde.

Elke rijder reed wel enkele vrijwel perfecte rondjes, maar het was natuurlijk moeilijk om die tijdens de ritten op punten te herhalen.

Randy Congedo stak een beetje boven John Van Baalen uit en had het geluk net voor de finales Jan Wouters en vooral Pieter Van Hoorick forfait moesten geven.

Ik wil ook Reyer en de staf van Slipschool Rivierenland bedanken voor de gastvrijheid. Eind juni zijn we terug!

Volgende ronde van de Skylimit Driftcup is op 25 maart op de paddock van Circuit Zolder!

En dan Feliciteer ik nog de winnaars van de dag die met de bekers naar huis gingen!!!

Groeten Arnold

Social tagging: > > > > > > > > > > > > > > > > >