Wiejese Diekdagen

Vorige week zondag ben ik samen met m’n vader naar Wijhe geweest om de oude auto’s te bekijken maar er was natuurlijk meer te doen dan alleen die oude auto’s, overal in de winkelstraat waren de Cafe’s geopend, er was een straat circus, verderop had je nog een koor, en daar dan nog weer naast was er een zanger aan het zingen tegenover een klein cafe.

Zoals ik net al zei kwamen we voor de auto’s en de bromfietsen maar die waren nog een toerrit aan het rijden, maar langzamerhand kwamen de deelnemers binnen.

Bij een een Peugeot van 1957 verwacht je niet dat je er iedere dag mee gaat rijden maar deze man doet dat wel en de auto doorstaat zelfs weer en wind omdat de wagen buiten geparkeerd word!

Bij het horen van de naam Solex denk je snel aan zwarte brommertjes met een motortje op de voorwielen en de berijder is gekleed met een pothelm, lange leren jas en houten klompen, dit geval ziet er toch anders uit, gewoon compleet verchroomd en het ziet er wel goed uit!

Groeten Arnold