Oldtimer GP op de Nürburgring

Afgelopen weekend vond een Oldtimer Grand Prix plaats op het wereldberoemde circuit de Nürburgring, tijdens deze GP rijden vele klassieke raceauto’s over het circuit, de races werden verdeeld in jaartal klasses en in die race weer in subklasses die verdeeld zijn in 3 klasses, die allen hun eigen snelheidscategorie hebben, de race die ik heb gezien was van de jaren 60 racers die nog veel op een straatauto lijken, enkele van deze auto’s had zelfs nog een kenteken!

Voordat ik bij de races ging kijken ben ik eerst in het museum van de Nürburgring geweest, deze ken ik niet meer terug van 5 jaar geleden dat ik op het circuit was geweest, het was niet meer zo mooi als dat het vroeger was.

Later heb ik ook nog op de paddock gekeken bij de klassieke racewagens die daar opgesteld stonden en vele daarvan deden ook nog eens mee met een race die dat afgelopen weekend werd gehouden!

Onder de vele racewagens waren er veel Porsches aanwezig, het lijkt er op dat die nog al makkelijk te onderhouden zijn gezien het aantal, maar dan moet je niet vergeten dat de onderdelen nog al prijzig zijn!

Later op de dag heb ik nog over de paddock gelopen, daar stonden (hoe kan het ook anders) veel klassieke racewagens uit veel verschillende raceklasses.

Groeten Arnold


Social tagging: > > > >