Oldtimerfestival Balkbrug 2018

Oldtimerdagen zijn leuk, weer een kans om met mijn Citroën naar een leuk evenement te gaan, Inmiddels ben ik in een maand tijd toch al weer 3 keer met de Traction Avant op stap geweest, ik geniet er dan ook erg van, en er is uiteraard meer te zien op zo’n dag zoals deze in Balkbrug, kijk maar mee.

Zoals je weet kan ik de diverse voertuigsoorten wel waarderen, of het nu auto’s, trekkers of brommers zijn, ik vind het prachtig, ik kan zeker deze Chevrolet Bel Air wel waarderen, gave wagen om te zien, dit is een 56er, zelf vind ik het model uit 1955 en 1957 nog mooier maar dit is ook net zo mooi om te zien, wat erg bijzonder is dat je hier een 4 deurs staat in plaats van een coupe.

Ik denk dat de jaren 80 Audi coupe bekender is dankzij de oer quattro en de groep B rally’s, ik moet zeggen dat deze coupe er erg mooi uit zag, ook nog eens een rood lederen interieur, prachtig.

Zaterdag was ook het huwelijk van prins Harry en zijn vrouw Megan in Engeland, dan mag een David Brown trekker niet ontbreken met een Engelse vlag in zijn grill. wat ook leuk is om te weten is dat David Brown eigenaar van Aston Martin was, daardoor konden de DB modellen van Aston Martin de David Brown naam dragen en de DB naam word nog hedendaags nog steeds gebruikt in de DB11.

Wat is nu beter dan een Kreidler Ei tank, juist 2, simpelweg prachtige bromfietsen uit de tijd dat de ondeugende brommerrijders Nozems genoemd werden.

Al die voertuigen zijn leuk maar het blijven de mensen die ze maken, deze man was op het festival met zijn Hanomag trekker maar was ook nog eens prachtig gekleed en liep even met deze melkbusdragende fiets een kort rondje, dat trekt zeker mijn aandacht, Zouden deze melkbussen vroeger gevuld en daarna met de fiets van a naar b gaan? lijkt mij erg zwaar.

Ik had een van de foto’s al op social media gedeeld, daarna met de camera een soortgelijke foto gemaakt, daarin merk ik dat de 2e/2x camera in de Samsung Galaxy Note 8 werkt als een 50mm lens op een fullframe camera.

 

Met al een mooie dag gehad, er komen nog meer blogs aan over bijvoorbeeld de Pinkstermeeting in Ulft, stay tuned.

 

Groetjes Arnold.