OBCEO | Oldtimer Bromfiets Snertrit

Na een periode van stevige kou stijgen de tempraturen gelukkig weer. Oldtimer Bromfiets Club Elburg & Omstreken startte het seizoen met hun eerste rit op 7 april. Dit was ook het ultieme moment voor vader, Johan van de Worp, om samen met zijn zonen, Jeroen en Arnold, de eerste rit van het seizoen te maken.

De omstandigheden waren zeer gunstig. Het was het eerste weekend van april en de weersvoorspelling was 21 graden! Ideale omstandigheden voor een toertocht. Dit was te merken in de opkomst. Zeker 60 klassieke bromfietsen verschenen aan de start van deze rit. Diverse merken waren vertegenwoordigd, onder andere Kreidler, Zündapp, Yamaha, Honda en Puch. Wij waren zelf aanwezig met een groene Zündapp KS50, grijze Kreidler LF en een oranje Kreidler Mustang.

Ruud Groen van OBCEO had een mooie route voor ons uitgestippeld. De rit startte in Elbug bij de molen. Van daaruit ging de rit richting ‘t Harde om onze weg te vervolgen richting de Dellen. Hiervoor moest de stoet over een van de steilste wegen in de regio, ‘De Knobbel’. Eenmaal boven ging de rit verder via de Dellen. Slingerend door het prachtige bos reden we richting Heerde. Vanuit Heerde werd de weg vervolgt richting de Wijhese veer. Om daar te komen moesten de brommers rijden over de dijk langs de IJssel.


Op de dijk was het goed te merken dat het mooi weer was. Ook vele motor rijders hadden hun tweewieler van stal gehaald en slingerden over de dijk met uitzicht over vele weilanden en aan de andere kant de IJssel. Bij de Wijhese veer was het tijd voor een tussenstop. Voor iedereen stond er frisdrank klaar en de rijders konden even hun benen strekken, of een sigaar roken.

Na de stop ging de reis verder over de dijk, nu richting Wapenveld. Kort door Wapenveld gereden ging de reis verder door het Zwolsche Bos in de richting van Wezep. In Wezep werd de stoet door een van de welvarende buurt geleid met grote vrijstaande woningen met grote opritten en mooie auto’s. De brommers kwamen nu weer dichtbij Elburg. Nagenoeg parallel aan de Zuiderzeestraatweg reed de groep via smalle wegen door ‘t Loo en Oldebroek om uiteindelijk weer in Elburg uit te komen. In Elburg werden de brommers geparkeerd bij de Molen en stond bij Café de Molen een warme kop snert klaar. Een rit van uiteindelijk zeker 60 kilometer met prachtig uitzicht was een mooie start voor het Oldtimer/brommer seizoen.

Benieuwd naar deze rit? Bekijk dan de volgende video: