Stingray82 meet 2014

Corvette’s, Ik blijf het geweldige auto’s vinden en ieder jaar is er in mijn dorp een Meeting met Corvette’s en de Camaro’s en de Pontiac Firebirds zijn daarbij ook welkom op de openingsmeeting van de Stingray’82 club bij Coelenhage in Wezep. De Stingray Cabrio uit de jaren 60 vind ik een prachtige auto, ik zou het een heel goed alternatief voor de prachtige Jaguar E type kunnen zijn.   Een nog oudere Corvette is deze van eind jaren 50/begin jaren 60, de auto heeft een herkenbare uitstraling van de Amerikaanse auto’s uit diezelfde tijd maar dan wel zonder de gigantische vleugels die bijvoorbeeld de Cadilacs sieren, uiteraard wel veel chroom wat m niet mistaat! Wat jonger vergeleken met de 2 bovenstaande corvette’s maar zeker niet minder vond ik deze C4, de originele velgen in een gunmettal kleur staan best goed bij de groene kleur van de auto. De nieuwe Stingray is de eerste die ik nu in het echt gezien heb. Stoere auto maar de tamme kleur maakt m een beetje anoniem. Ik hoop dat ik er volgend jaar meer mag zien bij de meet. He wat? Een Z06 convertible bestaat toch niet. En dat klopt ook. Onderhuids is het nog steeds een C6 cabrio maar de body van de Z06 is op het frame geplaatst. Ik vond het er supergaaf uit zien en maakt de auto echt dikker!

Ik kan zo nog wel meer opnoemen maar uiteindelijk zijn er nog foto’s die je wil zien. Bekijk ze hieronder allemaal!

Groetjes Arnold

Social tagging: > > > > > > > > > >