Eerste editie Run for Joyce groot succes.

Mijn colega Niels Visser was eens in china geweest bij een Weeshuis waar gehandicapte kinderen wonen, bij weeshuis Joyce is niet veel geld voor zorg beschikbaar en Niels wou hier iets aan doen, samen met vrienden organiseerde hij dus Run for Joyce, een hardloop evenement voor jong en oud,

Na de vele voorbereidingen was het gisteren zo ver, de eerste Editie van Run for Joyce is een feit, het evenement werd gehouden bij kwekerij Hoekert waar Niels en ik werken, op de Kwekerij was genoeg ruimte om de deelnemers de tuin over te laten lopen en een stukje van de oosterbroekweg dat achter de kwekerij ligt.

De eerste loop was de Kids Run, dit was een korte loop van 800 meter, het startschot, beter gezegt de startgong werd gegeven door wethouder Carlo van Dijk van Gemeente Oldebroek, de kinderen waren ook zeer snel de tuin weer over.

no images were found

Zoals ik net al zei waren de kids zo de tuin over, hier waren ze al halverwege het parkour.

de 2e run was voor volwassenen, deze run was 10 Li lang, beter gezegt, is dat 6.4 KM, de Run werd gestart door “Dolle” Dries van Wijhe, een sportman die vroeger zeer succesvol was op de racefiets en op schaatsen en voor een van de weinige keren komt Dries weer in de publiciteit, hardstikke leuk, het kan maar zo een van de laatste keren zijn dat je hem ziet.

Bij de 10 Li run gingen de deelnemers 2 keer de tuin en de Oosterbroekweg over. de run werd door de harde wind wel wat moeilijker gemaakt maar toch kwam iedereen over de finish.

een ander voormalig schaatstopper is Rene Ruitenberg, hij mocht de 15 Li/9.6km van start laten gaan.

Helaas kwam naast de harde wind ook nog een regenbui over, de lopers blijven door gaan, wat een toppers zijn het ook! ze kregen aardig wat water over zich heen maar dat deerde ze gelukkig niets.

Na alle runs was iedereen zeer tevreden voor deze eerste Run for Joyce, niels melde dat ook bij radioreporter van de Loco.

 

Groeten Arnold.