the Bikers Classics

2 weken geleden was ik met een paar vrienden in Belgiƫ geweest, op het beroemde circuit Spa Francorchamps werd the Bikers Classics gehouden.

Wij waren 2 dagen op het circuit geweest om de oude racemotoren te zien en vooral goed te horen want het ging echt hard.

Wat ik zelf prachtig vond was dat enkele oude rijders die in de jaren 60 het kampioenschap reden ook deze dagen op de motoren uit hun jonge jaren stapte en over het circuit reden als ze vroeger al deden!

Vanaf de oude pitstraat van Spa Francorchamp had je een mooi uitzicht op de meest beroemde bocht van het circuit, namelijk de Radillon de Eau Rouge, bij het beginnen van de oude pitsstraat/start-finish ga je een heel stuk naar beneden en ga je bij het ingaan van de Eau Rouge ga je omhoog zonder goed te kunnen zien waneer je op de top bent.

Net had ik het nog over de oude rijders, Hier staat Jim Redman, hij is inmiddels al 80 jaar en heeft in de jaren 60 meerdere kampioenschapstitels op zijn naam staan in verschillende klasses, hij stapte 2 weken geleden op de motor een reed er mee, sommige dingen verleer je nooit en dat kun je wel zien, Redman stapte eerst op de motor waar hij bij staat en later stapte hij op de motor achter hem, die 2e motor was een 6 in lijn, deze combinatie bij motorfietsen zie je zelden maar het klonk wel gaaf!


dit moest wel een echte liefhebber van de oude racers zijn, een klassieke helm met handtekeningen en in de stijl van MV Agusta, en het lijkt er op dat deze man handtekeningen aan het verzamelen was in een boek, hij stond te wachten bij de motors van Jim Redman


Terry Rymer is een jongere rijder die in de jaren 90 een van de betere rijders was, destijds had hij 2 kampioenschappen gewonnen in de british superbike championship.


mijn maat Jarno wou eens een keer foto’s maken met mijn camera, dat ging hem goed af en hij vond het leuk!
de bovenstaande foto van Terry Rymer is ook door Jarno geschoten.

Groeten Arnold