Oranjerit Vaassen

Op een dag zoals Konninginedag is overal in het land van alles te doen voor zowel jong als oud, rommelmarkten, muziekfestiviteiten of spellen voor de kinderen van de basisscholen.

Maar toch deed ik gisteren wat anders, zo ben ik met mijn vader en kennisen op stap geweest met de oldtimers en mee gedaan aan de Oranjerit in Vaassen, daarbij verzamelen alle deelnemers op een grasveld, daar konden ze inschrijven en nog een rondje lopen tussen alle auto’s.

Daarna was het tijd om te gaan rijden, ik had een boekje met de route die we moesten volgen, daarnaast waren er nog diverse vragen zoals de plekken waar je langs rijd en moet beschrijven waar het om ging maar ook de vraag welk nummer Prins Bernhard vroeger op zijn kentekenplaten had en welke zijn laaste was (leuk om effe op te zoeken met m’n smartphone) en een paar vragen over automerken.

Het eerste deel van de rit reden we door Emst, de Vecht (bij Teuge), Apeldoorn, daar een kleine pauze wat te drinken gehaald bij Herberg het Oude Loo, toen gingen we verder, vanuit Apeldoorn reden we naar Uddel, Elspeet, Vierhouten, Gortel en mischien mis ik nog wel wat maar wat is en blijft de Veluwe mooi!

Het was me wel een mooie dag met mooi weer, prachtige route, en leuke maar ook moeilijke vragen.

Groeten Arnold