Nürburgring

Afgelopen maandag was ik samen met mijn broer naar de Nürburgring geweest, we hebben op verschillende plekken langs de oude Nordschleife gekeken, op dat moment was het vrij rijden op de baan, over het algemeen verwacht ik wel dat er veel Porsches en BMW’s rijden en dat klopte dus ook!

Klik op lees meer voor een uitgebreid verhaal!


Wat mij erg opviel was de aanwezigheid van vele BMW E46 M3’s in de CLS uit voering, ik heb nog eens goed gekeken hoeveel ik er wel niet gezien heb en de teller staat op 11 gespotte exemplaren! En daarvan zijn er dus in totaal 1400 van gebouwd


Bij de BMW 1Serie vind ik de M uitvoering wel het mooiste, en ondanks dat de wagen nog niet zo lang geleden is geintroduceerd heb ik er inmiddels al 2 gezien, de eerste zag ik dus in Assen bij de MotoGP Training op het paddock en de 2e op de Nordschleife!


Niet op de baan maar wel veilig achter het glas in de showroom staat deze Aston Martin DBR9, een race versie van de DB9 die erg geschikt is voor endurance races zoals de 24uur van Le mans en de Nürburgring!


Nog exclusiever dan die BMW’s is deze Ferrari 599 GTO, hiervan zijn er slechts (heel toepasselijk) 599 gebouwd in 2010 en met de 670pk sterke v12 wil de wagen best van zijn plek!


Dit was de auto waarmee we op een volle tank naar de ring reden en het vol hield tot we weer thuis kwamen! de Opel Corsa Ecoflex is daarin een hele goede auto met z’n kleine dieselmotor en een goed verbruik, naar schatting hebben we wel zo’n 700 km gereden en dat is echt een geweldige prestatie! maar komt uiteraard ook door het vele rijden op de snelweg!

Groeten Arnold