Essen Motorshow pt2

Inmiddels al weer een week verder en dan wachten jullie nog op deel 2 van de Essen Motorshow en hier komt ie eindelijk dan!

Zo zie je in de openingsfoto een Ford Focus RS die in dit geval door het Engelse Miltek is getuned, bij deze dikke auto hoef je al niet zo veel te veranderen maar toch werd het vermogen vergroot, wielophanging verbeterd en een set BBS lichtmetalen velgen toegepast! overigens viel me op dat er wel erg veel Ford Focus RSen te vinden waren op de beurs


Dit is echt gaaf! wanneer zie je nou een groep B Rally legende als deze audi Quattro S1? in Essen dus.
Bedenk je eens dat deze auto zo’n 25 jaar geleden¬†ongelofelijk¬†hard reed in vele rallies destijds. en daarnaast ook nog eens een geweldig 5 cilinder geluid.


Zie hier de Chevrolet Camaro SS van Geiger cars, zij hebben de motor van 420 pk laten opvoeren met een supercharger tot 567 pk, natuurlijk niet verkeerd, en geeft deze mussle car net dat beetje meer.


Kijk, dit vind ik mooi, er werd in een hal ook nog gedrift, helaas ken ik de rijders niet maar het ging wel goed dwars!


deze Bergren/bergbeklimer, een Opel Kadett was ook wel een beest, deze zagen ik als eerst al driftend door de arena glijden met een ongelofelijk bruut en gemeen motorgeluid dat simpelweg oorverdovend was!


zo denk ik dat ik de Porsche 917 nooit zal zien en nu heb ik dit jaar al 2 stuks gezien, dit is een van de angstaanjagende snelle auto’s uit begin jaren 70, enkele 917’s hadden al een vermogen van over de 1000 pk, hoezo waanzin?

Groeten Arnold

Social tagging: