Essen Motorshow pt1

Op het moment vind in het Duitse Essen de Essen Motorshow plaats.
Het is een enorm evenement en heb in een dag nog niet eens alles kunnen zien.
Zo ben ik dus samen met 2 colega’s die bij kwekerij Hoekert werken naar de show geweest en dat was super gezellig.
Maar dat betekent niet dat er geen foto’s verschijnen, maar juist een leuk verslag zoals m’n broer deed toen hij bij de Nürburgring was geweest en ik schrijf hier dus meerdere verhalen over de Essen Motorshow!


Een auto die ik in Essen veel zag was toch wel de Mercedes SLS AMG, een supercar met een bruut V8 geluid en deze SLS stond bij de KW stand ter promotie van schokbrekers en veren, de specialiteit van KW dus!


Ik had Nooit verwacht een BMW E92 M3 GT2 te zien maar toch stond er een in Essen, deze auto is nog niet legendarisch maar dat zal ie over zo’n 20 jaar wel zijn, een zeer snelle auto op het circuit dus!


Naast de M3 GT2 stond deze Mercedes, een 190 Cosworth DTM, een zeer snelle wagen van 20 jaar geleden.


Deze politie wagens staan bij de ‘Tune it Safe’ stand, het doel van Tune it safe is dat mensen er bewust van zijn dat er veel goedkope bodykits te koop zijn die niet veilig zijn op vele auto’s en veelal illegaal.


Zo te zien was het gigantisch druk en dit is dan alleen al een van de vele hallen waar ik door heen liep, een auto die me hier opvalt is de BMW E30 M3 van Lars Verbraeken die gesponsord word door Falken Tyres, de auto stond bij Turbozentrum.de het is dan ook niet de eerste keer dat ik deze auto zag, ik heb 2 jaar geleden nog in de bijrijders stoel gezeten van de E30 toen Lars een keer aanwezig was bij een Driftcursus.


Nu kijk ik onder de kap van Lars Verbraeken’s E30 en daar vind ik geen BMW motorblok, nee het is een Toyota 1JZ-GTE, ja serieus, nu denk je mischien dat het vloeken in de kerk is maar met een JZ serie motorblok kan je toch serieus veel vermogen uit kan halen en dat ook nog eens makkelijk kan verdragen met de originele interne onderdelen in het blok zelf, in combinatie van de stuurkwaliteiten van een BMW is dit wel een feest om mee te driften!


Dacht je soms dat de Mercedes C63 AMG al een snelle auto was, nee het kan nog gekker, Brabus zet de Mercedes twinturbo V12 in het vooronder van de C klasse en laat dan ook nog eens een belachelijk vermogen van zo’n 750 pk los op de openbare weg, das niet mis!

Groeten Arnold

Social tagging: