Nurburgring [PT. 2] door Jeroen van de Worp

Welkom bij het 2e deel over de Nurburgring.

Nadat we even gegeten hadden wilden we een paar leuke plekken langs de Nordschleife gaan herkennen. Hiervoor zijn we langs het kleine plaatsje Nurburg gereden. Onvoorstelbaar hoe de mensen daar leven. Je ziet gelijk dat de autosport een lifestyle is! Bij mensen op de dam staan vaak snelle bolides, zowel ‘normale’ auto’s, maar ook auto’s speciaal gebouwd om te racen. Ook stond er midden in het dorp het BMW M3 Testcenter. Een klein gebouw die een typische BMW uitstraling heeft, met op de parkeerplaats wel zeker meer dan 20 M3’s!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf Nurburg zijn we via de prachtige bergweggetjes, die toch wel zwaar waren voor een Opel Agila 1.2, doorgerden naar het plaatsje Adenau. In het plaatsje Adenau zie je gelijk ook weer de grote interesse voor de autosport. Midden in het plaatsje loopt er een brug over de hoofdweg. Die brug is onderdeel van de Nordschleife. Nergens anders in de wereld zie je dat een racebaan dwars door een dorp loopt. Maar in Adenau is het toch echt zo! Ook is daar een ingang voor het circuit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook hier zagen we regelmatig weer een Nissan GTR voorbij racen! De GTR’s zijn onderdeel van ‘atracties’ van de Nurburgring. Voor slechts €295,- kun je één ronde fungeren als co-pilot in de Nissan GTR tijdens een suppersnelle ronde over de Nordschleife!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Even verder gereden kwamen we bij een andere plek langs de baan. Een plek met veel overzicht en een leuke wandel en MTB route. Langs dit gedeelte van de baan stond zelfs weer een GTR geparkeerd. Aan alles was te zien dat deze plek goed gebruikt werd door toeschouwers wanneer er iets te doen was. Zo stond er dus een lederen stoel midden in het bos! Waarschijnlijk eenmaal gebruikt door een toeschouwer en nooit weer mee terug genomen.

Ondertussen was het weer wat later geworden en hebben we besloten op tijd te gaan eten zodat we voor kwart over 5 (tijdstip dat de baan los gaat) het eten op hebben en we nog foto’s kunnen maken op de parkeerplaats bij de Norschleife. Bij die parkeerplek zat een restaurantje. Ook hier was alles in race sferen ingericht. Met het geluid van een paar  supersnelle GTR’s op de achtergrond hebben we daar heerlijk kunnen eten.

Toen we buiten kwamen was  de parkeerplaats redelijk gevult en kwamen er steeds meer auto’s binnen. Ieder om te kunnen rijden op de geweldige en beroemde baan. Ook hier stonden weer een aantal zeldzame exemplaren, BMW E30 M3, een oude Jaguar, nieuwe Focus RS, weer een GTR en een Mini met een Hondat 1.6 V-tec motor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen was het inmiddels 5 uur en besloten we weer naar de brug bij Adenau te gaan om al deze bolides in actie te zien. Onderweg gebeurde er iets apparts. Vele automerken testen hun nieuwste auto’s op de Nurburgring. Daarom rijden er in de buurt van dit circuit regelmatig gecamoufleerde auto’s. Zo kwamen wij er ook één tegen. Zelf heb ik nog geen idee welk merk of model het is, maar het lijkt op iets sportiefs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aangekomen bij de brug in Adenau konden we perfect alle auto’s bewonderen en genieten van alle supersnelle auto’s!

1116912754_6_qwh3

1116922521_6_21zc

Onze dag kreeg nog een spectaculair einde! De baan is dus vanaf kwart over 5 vrij voor iedereen die een ticket gekocht heeft. Zo ook voor de berijder van een Opel Corsa. Deze man wilde zijn rijkunsten op het circuit laten zien. Enkel reed deze man in de 1e ronde al als een idioot en reed hij tot het uiterste. Tot de bocht waar wij bij stonden ging het finaal mis. De Corsa kwam met hoge snelheid de bocht in, had erg last van onderstuur en als gevolg een klapband waardoor de auto meerdere malen over de kop vloog en op zijn zij tot stilstand kwam. De man leek ongedeerd uit te stappen!

1116923687_6_tnot

Hierbij hebben we het gelaten en zijn toen begonnen aan de 3 uur durende terugrijs naar Nederland. De Nurburgring is voor elke auto liefhebben zeker een aanrader en is de 3 uur rijden de moeite waard. Mocht je het overwegen om in de buurt op vakantie te gaan, overweeg dan ook om een mountainbike mee te nemen want de natuur is er prachtig! Dus twijfel niet en stap in de auto, want in de buurt van de Nurburgring is elke dag wat te doen!