Nurburgring [PT. 1] door Jeroen van de Worp

29 September ben ik naar het wereldberoemde en o zo mooie circuit de Nordschleife geweest. Het circuit van meer dan 20 kilomterlang die misschien wel beter bekent staat als de groene hel, of zoals ze in duitsland zeggen ‘Grüne Hölle’.

Na ongeveer drie uur rijden kwamen we in de buurt van het circuit. Het viel gelijk op dat het circuit dicht langs de normale wegen ligt. Al snel zagen we een inham waar je vrij dichtbij het circuit kon komen. We zijn daar gestopt. Daar stond al gelijk een Mooie Seat geparkeerd.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen we even langs de baan gingen kijken, kwam er al snel een Nissan GTR voorbij rijden. Het circuit zelf was vrij nat en het was duidelijk te zien dat het geen makkelijke opgave was.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naderhand besloten om even iets te gaan eten bij de Nurburgring kwamen we langs een industrie gebied. Het viel erg op vanwege de mooie gebouwen van o.a. enkele luxe auto en  tuning merken. Zo kwamen we daar een vrachtwagen tegen die een Aston Martin aan het laden was. Van de chauffeur mochten we eigenlijk geen foto’s maken. Toch hebben we er snel één kunnen maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook op het industriegebied kwamen we al weer een aantal Nissan GTR’s tegen. In Nederland zijn er slechts 24 geleverd, terwijl je er in één bezoek aan de ring wel bijna 24 tegenkomt! Heel typisch de Jappanners die de auto aan het wassen zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aangekomen bij de Nurburgring en zijn we het gebouw betreed. Dat is tegenwoordig net een grote winkel straat met allerlei kleine winkels. Zo heeft Nissan er een kleine showroom en zijn er veel souvenier winkels. Ook volledig in stijl word alles wat met de ring te maken heeft aangegeven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer je doorloopt naar buiten staat er een BMW M3 buiten. Mat grijs en vol in de spotlights, een zeer fraaie vertoning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alles om de Nurburgring heen straalt uit de de mensen hier komen voor auto’s en snelheid, de auto’s die er rijden, de wegwijzering, reclamezuilen, etcetera. Voor de ingang van het circuit loopt één lange weg. Op die weg kom je verschillende auto’s tegen, de één nog zeldzamer dan de andere en van verschillende leeftijden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een zeer goed begin van de dag terwijl wij er nog maar net waren geariveerd! De rest van mijn verhaal komt in deel 2!