Weer veel Corvette’s bij de ‘Corvette show’

Wezep – Gisteren vond de jaarlijkse Stingray82 meeting weer plaats in Wezep die door de vele mensen ook wel de Corvette show word genoemd maar naast de Corvette’s vind je ook een kleine groep met Chevrolet Camaro’s en Pontiac Firebirds.
Toch blijft de Corvette de Amerikaanse Sportwagen of de Amerikaanse Supercar en overigens waren alle modellen van de Corvette wel aanwezig waaronder ook van de laatste generatie, dus de C6, de Z06 en een ZR1, die laatste is tot nu toe de sterkste Corvette ooit met een vermogen van bijna 640 pk, aluminium onderstel, carbon body en de nodige styling waar aan je de ZR1 aan kunt herkennen.
Ik was zelf al veel te vroeg naar het evenement toe gegaan aangezien het eigenlijk pas om 13.00 uur begon, zo heeft dat nadeel ook zijn voordeel, ik mocht in een van de auto’s zitten die er al stonden, het was een Corvette C6 die in bezit was van een van de mannen van de organisatie van de Stingray82 club, prachtige auto, ook nog eens opgevoerd, die auto heeft standaard 350 pk maar met een dikkere uitlaat, en een stukje Geiger tuning is de motor in staat om zo’n 500 pk op straat los te kunnen laten.
Wat ook mooi is bij de Corvette C5 en de C6 is de headup display, dat is een soort van projector in het dashboard  die de snelheid en het toerental in de voorruit projecteerd.
naast het prachtige weer waren er weer vele Corvette’s, Camaro’s en Firebirds naar Wezep toe gekomen voor dit geweldige evenement en ik heb er weer van genoten.
Klik hier voor de foto’s!

Groeten Arnold

(overigens heb deze foto’s voor http://oldebroek.net gemaakt maar kon het niet laten om ze niet hier te plaatsen!)