Syntix Speedmasters – de zaterdag.


Dit weekend was het laaste evenement van de 402 events kalender, een evenement wat eerst Super sunday zou moeten zijn maar met nieuwe naam een een 2 daags evenement werd de Syntix speedmasters geboren.

In deze 2 dagen gebeurd er heel veel op Circuit Park Zandvoort, DHRA dragracing, European Time Attack Masters, NL Driftseries ronde 3 en nog veel meer.

Ik was er zelf op Zaterdag, heb samen met 3 maten rondgelopen over het paddock waar overigens helemaal weinig te doen was aangezien deze grotendeels leeg was, ja leeg dus maar we hebben ons niet verveeld.


Bij aankomst op het circuit hebben we eerst een rondje langs de pitboxen gemaakt, in een aantal pitboxen waren Engelse en Finse deelnemers voor de European Timeattack Masters bezig met voorbereidingen.
Zo ook deze Porsche 997/911 GT3 R (zeg maar als het niet goed is) die een verrassing is bij de timeattack waarbij in meeste gevallen Japanse auto’s gebruikt worden, reken er op dat deze Porsche erg hard gaat!


Naast de auto’s vond ik deze Zweedse truck uit Finland ook erg vet, deze combinatie heeft ruimte voor een timeattack auto en slaapverblijf, bovendien is de trekker hagelnieuw.


Terug naar de Timeattack, deze Skyline miste wel zijn voorbumper op het moment dat ik de foto maakte maar laat wel zien hoe breed de slicks zijn.


De Civic die de 997 volgt, geen eerlijke vergelijking, maar goed, dat laat wel zien dat de Timeattack uit verschillende klassen bestaat.


Een Nissan 370Z met turbo? ja hoor deze wel, het geluid dat de 370Z maakte door de turbo deed me erg denken aan de porsche 911 turbo.


De drifters mogen ook niet ontbreken, Dennis v.d. Prijt gaat weer goed los met zijn E34 M5 met de 5 liter V8 uit de E39 M5 wat ook nog eens ongelovelijk lekker klinkt! en dit was dan tijdens vrij rijden.


Daarnaast gaat Daniel de Jong ook lekker met zijn Skyline, al voordat je hem ziet hoor je hem al aankomen, rubber verbrandend dus, goed bezig kerel!

Check hieronder al de foto’s die ik gemaakt had

Groeten Arnold